Sponsoren:

 •  ‘t Boompje BV
 • begeleiders van ʻt Boompje
 • ouders van onze leerlingen

Mocht u of uw bedrijf de kinderen van de Bakau Community Center Children Free School in Gambia ook een warm hart toedragen en een bedrag of schoolmateriaal willen sponsoren, dan kunt u contact opnemen met Jolanda Kamp via info@ʻtboompje.nl of 06 - 51 80 46 26.  Hieronder vindt u alle informatie over de school, haar doelstellingen en de sponsoring mogelijkheden. Alvast bedankt voor uw steun!

 

Gegevens school Bakau (Gambia)

Naam: Bakau Community Center Children Free School

Locatie: Old Cape Road Street, Bakau

Doel: vergroten onderwijskansen kinderen binnen het onderwijs in Gambia

Datum oprichting: 2 oktober 2000

Oprichters: Mamadou Kaddy Demba en Muhammad Demba

Introductie: Bakau Community Center Children Free School, gevestigd aan de Old Cape Road in Bakau, is in september 2000 opgericht met als doel het geven van Engelse en Koranles aan kinderen. De school is begonnen met 10 leerlingen. Inmiddels is dit aantal opgelopen tot 115 leerlingen.

De Bakau Community Center Children Free School geeft op vrijwillige basis les aan kinderen. Ouders hoeven geen geld te betalen voor het onderwijs aan hun kinderen, aangezien ze weinig of geen financiële middelen hebben. School krijgt daarnaast geen geld van de overheid. Er moet slechts 50 dalasi betaald worden voor de plaatsing op school. Verdere betalingen hoeven er niet gedaan te worden.

De leerkrachten op de school geven vrijwillig les aan de kinderen. Daarbij stimuleren zij een goede interactie/relatie tussen leerkracht en leerling. Door deze vorm van onderwijs krijgen kinderen de kans om door te stromen naar hogere niveaus binnen het onderwijs in Gambia.

Bakau Community Center Children Free school is op zoek naar fondsen voor:

 • het aankopen van een stuk land waarop een kleine school gebouwd kan worden bestaande uit 6 klassen, toiletten, ruimte voor boeken en een kantoor.
 • het promoten van basisonderwijs in Gambia
 • het bevorderen van academische excellentie en het promoten van onderwijs op verschillende niveaus voor leerlingen binnen het onderwijssysteem in Gambia
 • het zorgen voor een diversiteit aan onderwijs- en doorgroeimogelijkheden binnen het onderwijssysteem in Gambia voor zowel leerlingen als leerkrachten
 • het creëren van een stimulerende onderwijsomgeving waarin leerlingen zich gelukkig, veilig, geborgen en zelfverzekerd voelen
 • het enthousiast maken van leerlingen voor het volgen van onderwijs, inspelend op de onderwijsbehoeften van leerlingen en hun toekomstperspectief
 • het bieden van onderwijs op het niveau van elke leerling, zodat elke leerling op zijn/haar niveau kan functioneren en zijn/haar potentieel optimaal benut
 • het stimuleren van vernieuwingen binnen het onderwijs en het bevorderen van (schoolse) vaardigheden van leerlingen, evenals het bieden van ‘levenslessen’ en het geven van meer inzicht in het belang van educatie
 • het aanbieden van leerervaringen zodat leerlingen een zo hoog mogelijk niveau halen in zowel het Engelse onderwijs als het onderwijs in de Koran
 • het bevorderen van omgangsregels, zowel binnen als buiten de school.

Schoolmaterialen: aanschaf van schoolmaterialen zoals boeken, potloden, gummetjes en educatieve posters is belangrijk. Deze materialen zijn nodig om goed les te kunnen geven.

Schooldag: elke schooldag start met een kort gezamenlijk moment. Daarna worden leerlingen verdeeld in verschillende groepen op basis van hun leeftijd. In de ochtend krijgen de leerlingen les in de Koran, gevolgd door Engelse les. Na een korte pauze krijgen de leerlingen rekenen. Oudere leerlingen krijgen daarnaast les in zaakvakken zoals geschiedenis en aardrijkskunde. Alle vakken worden in het Engels onderwezen. Naast het lesgeven besteden leerkrachten aandacht aan omgangsregels en sociale vaardigheden.

Hoofdmeester Mamadou Kaddy Demba is afhankelijk van donaties voor het realiseren van het bieden van onderwijs aan de kinderen van de school in Bakau. Na schooltijd geeft de leerkracht Muhammad Demba privéles, waarbij hij geld verdient om in zijn eigen levensonderhoud te voorzien.

Verwachte resultaten: Mamadou en Muhammad hebben als doel gesteld dat alle kinderen in staat zullen zijn om te lezen, schrijven en spreken, zowel wat betreft het Engels als de Koran. Met als uiteindelijk doel het vergroten van de mogelijkheden/kansen van de kinderen van Bakau. Kinderen worden geëvalueerd door het afnemen testen. School verwacht dat kinderen goed zullen presteren op basis van goed onderwijs. Dit geeft kinderen de mogelijkheid om door te stromen naar hogere niveaus binnen het onderwijs.

Conclusie: School streeft ernaar om voor kinderen het verschil te maken. Zonder sponsoring zou dit niet mogelijk zijn. School kan uw bijdrage daarom goed gebruiken om dit verschil te kunnen maken voor de kinderen van Bakau!

Deel dit bericht op social media!
Geplaatst in Goede doelen.