Norma is geslaagd!

In oktober ben ik begonnen met de begeleiding van Norma. Na op verschillende scholen te hebben gezeten was ze op het Griftland college in Soest beland.

Ze zat in 4 VMBO en moest in examen gaan doen. Geen makkelijke opgave want ze stond er verschrikkelijk voor, met voor alle vakken gemiddeld een 4!

Bovendien had ze thuis veel problemen met haar ouders en werd ze regelmatig geestelijk mishandeld. En omdat ze 18 was geworden zat het er niet in om het examen nog eens over te doen. Het was dus alles of niets.

Elke week zijn we aan de slag gegaan met het plannen van haar toetsen en het oefenen van de examenstof. Norma heeft tussen alle problemen door enorm hard gewerkt en de laatste paar weken hebben we zelfs in de weekenden geoefend.

Dit resulteerde in een “herkansing” voor het vak Engels. De andere vakken was ze net voldoende doorgekomen. Vandaag hoorden we van haar mentor dat ze geslaagd is. Een prestatie waar niemand begin van dit schooljaar in geloofde!

Norma is nu met een vriendin op vakantie en ik zit thuis met het gevoel alsof mijn eigen kind het gehaald heeft. Wat heb ik toch een fantastisch vak.

Jolanda

Deel dit bericht op social media!
Geplaatst in praktijkvoorbeelden voortgezet onderwijs.